Agriplace

Staay Food Group vergroot transparantie met Agriplace

Staay Food Group is sinds 1 oktober jl. aangesloten op Agriplace, het complianceplatform voor veilig en duurzaam ketenbeheer. Het bedrijf zet daarmee een nieuwe stap in het nog effectiever waarborgen van kwaliteit, betrouwbaarheid en voedselveiligheid. Met Agriplace heeft Staay Food Group voortaan met één druk op de knop, inzicht in o.a. de certificering, gebruikte gewasbeschermingsmiddelen en inspectierapporten van alle aangesloten telers.

Het verzamelen en vastleggen van deze informatie kan veel werk kosten en gevoelig zijn voor fouten. Daarom is er gekeken naar een automatiseringsslag. Staay Food Group heeft hierbij gekozen voor het compliance platform Agriplace Chain.

Samenwerken aan procesverbetering
‘’Altijd verzekeren dat producten door de gehele keten heen voldoen aan alle eisen is veel werk’’ vertelt Niels Vlasblom, Operationeel Manager van Staay Food Group. “Procesoptimalisatie en -verbetering is voor ons daarom zeer belangrijk. We werken daarbij ook samen met externe partijen als Agriplace. Zo kunnen we telkens weer verbeteren.’’

“AgriPlace zorgt voor een betere structuur en inzicht in onze data. Van telers en andere leveranciers kan nu direct afgelezen worden of ze voldoen aan onze eisen en aan die van onze klanten”, aldus Vlasblom. Het systeem helpt Staay en haar telers o.a. door automatisch informatie te verzamelen uit databases van o.a. GLOBAL G.A.P, PlanetProof en BRC Food.

Ander nieuws

25/09/2023

Kakiseizoen 2023

Begin oktober start de aanvoer met Spaanse kaki’s weer. Het seizoen van deze pitloze vruchten loopt door tot in januari. Na enkele lastige jaren, verwachten onze telers dit seizoen weer een betrekkelijk normale aanvoer van goede kwaliteit kaki’s.

Lees verder
20/09/2023

Fruit Attraction 2023

Van 3 – 5 oktober is Staay Food Group weer aanwezig op de één na grootste internationale groenten- en fruitbeurs van Europa.

Lees verder
06/09/2023

Perenoogst 2023

Het is weer oogsttijd in Nederland! Door het plotselinge warme, zonnige weer maken onze telers extra haast met de pluk dit jaar. Zo houden we de kwaliteit goed van het volgroeide fruit.

Lees verder
29/06/2023

Start Italiaanse druivenseizoen

Vandaag start Staay Food Group met de eerste aanvoer druiven uit Puglia in Zuid Italië. Het eerste ras is de Black Magic. Inkoper Sander Rutten ging afgelopen week zelf op werkbezoek bij de druiventelers in Zuid Italië.

Lees verder