SIFAV

Staay Food Group sluit zich aan bij SIFAV 2025

Staay Food Group heeft zich aangesloten bij het nieuwste Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (SIFAV). Dit convenant moet actief bijdragen aan een duurzamere toeleveringsketen van verse groenten en fruit op economisch, ecologisch en sociaal vlak.

Minimalisering impact voedselproductie
In alles wat Staay Food Group doet, houden we onze missie voor ogen: optimale beschikbaarheid van gezond, vers en veilig voedsel. Om dit te waarborgen, wordt er geïnvesteerd in de teelt en in het verkorten van de keten. Hiermee wordt niet alleen de invloed vergroot op de beschikbaarheid en kwaliteit van het product maar ook op de teeltomstandigheden. Zo kunnen wij helpen de impact van voedselproductie op mens en planeet minimaliseren.

Omdat Staay Food Group eigen gewassen teelt en participeert in de teelt in verschillende landen, heeft het bedrijf ook direct invloed op zaken als arbeidsomstandigheden, leefbaar loon, CO2-uitstoot en waterverbruik. Aansluiting bij SIFAV betekent dat Staay samen met branchegenoten deze impact kan maximaliseren om de keten van verse groenten en fruit verder te verduurzamen.

Sustainability Initiative Fruit and Vegetables – IDH – the Sustainable Trade Initiative (idhsustainabletrade.com)

Ander nieuws

25/09/2023

Kakiseizoen 2023

Begin oktober start de aanvoer met Spaanse kaki’s weer. Het seizoen van deze pitloze vruchten loopt door tot in januari. Na enkele lastige jaren, verwachten onze telers dit seizoen weer een betrekkelijk normale aanvoer van goede kwaliteit kaki’s.

Lees verder
20/09/2023

Fruit Attraction 2023

Van 3 – 5 oktober is Staay Food Group weer aanwezig op de één na grootste internationale groenten- en fruitbeurs van Europa.

Lees verder
06/09/2023

Perenoogst 2023

Het is weer oogsttijd in Nederland! Door het plotselinge warme, zonnige weer maken onze telers extra haast met de pluk dit jaar. Zo houden we de kwaliteit goed van het volgroeide fruit.

Lees verder
29/06/2023

Start Italiaanse druivenseizoen

Vandaag start Staay Food Group met de eerste aanvoer druiven uit Puglia in Zuid Italië. Het eerste ras is de Black Magic. Inkoper Sander Rutten ging afgelopen week zelf op werkbezoek bij de druiventelers in Zuid Italië.

Lees verder