Eerste aankomst Costa Rica meloenen van eigen teelt

MELOENEN

In week 8 arriveren de eerste watermeloenen weer van onze eigen teelt in Costa Rica. Onze vestiging SFG Dulce in Costa Rica bestaat uit zes teeltlocaties met een totale oppervlakte van 550 ha. Voor risicospreiding liggen deze verdeeld over 4 teeltgebieden, te weten Parrita, Orotina, Guanacaste en Bajo Capulin.

Het seizoen start met seedless watermeloenen gevolgd door Galia in week 9 en Geel en Cantaloupe in week 11. Daarnaast verwachten we Piel de Sapo en ontvangen wij watermeloenen in bins.

Door ongunstige weersomstandigheden hebben wij besloten dit jaar iets later van start te gaan om zodoende de kwaliteit van ons huismerk DULCE te kunnen garanderen. We hebben nog een aantal weken de beschikking over Braziliaanse meloenen dus zal de overgang naar Costa Rica geleidelijk en soepel kunnen verlopen.

Vanzelfsprekend is de teelt volgens de voorschriften gecertificeerd en is volledige tracebility gegarandeerd. Wij kijken uit naar een goed en smaakvol meloenen seizoen.

Ander nieuws

25/09/2023

Kakiseizoen 2023

Begin oktober start de aanvoer met Spaanse kaki’s weer. Het seizoen van deze pitloze vruchten loopt door tot in januari. Na enkele lastige jaren, verwachten onze telers dit seizoen weer een betrekkelijk normale aanvoer van goede kwaliteit kaki’s.

Lees verder
20/09/2023

Fruit Attraction 2023

Van 3 – 5 oktober is Staay Food Group weer aanwezig op de één na grootste internationale groenten- en fruitbeurs van Europa.

Lees verder
06/09/2023

Perenoogst 2023

Het is weer oogsttijd in Nederland! Door het plotselinge warme, zonnige weer maken onze telers extra haast met de pluk dit jaar. Zo houden we de kwaliteit goed van het volgroeide fruit.

Lees verder
29/06/2023

Start Italiaanse druivenseizoen

Vandaag start Staay Food Group met de eerste aanvoer druiven uit Puglia in Zuid Italië. Het eerste ras is de Black Magic. Inkoper Sander Rutten ging afgelopen week zelf op werkbezoek bij de druiventelers in Zuid Italië.

Lees verder